Δικηγορικό Γραφείο Ευγενίας Α. Φωτοπούλου
Βασιλίσσης Σοφίας 6 Αθήνα 106 74
Τηλέφωνο: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
210 30 09 019
Email: info@efotopoulou.gr

Υπηρεσίες διαμεσολάβησης

 
 

Η διαμεσολάβηση είναι υποβοηθούμενη από τρίτο πρόσωπο, το διαμεσολαβητή, διαπραγμάτευση μεταξύ δύο ή περισσότερων μερών με σκοπό την από κοινού εύρεση λύσης εξωδίκως, προκειμένου να αποφευχθεί η χρονοβόρα και πολυδάπανη διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων. Τα μέρη δηλαδή οδηγούνται από μόνα τους, με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή που είναι ειδικά εκπαιδευμένο και κατηρτισμένο πρόσωπο, σε λήψη απόφασης προς επίλυση της διαφοράς τους, η οποία, αφού υπογραφεί, δεσμεύει απόλυτα τα μέρη και είναι εκτελεστή σύμφωνα με τα άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περί αναγκαστικής εκτέλεσης των αποφάσεων ή εν γένει εκτελεστών εγγράφων.

Στη διαμεσολάβηση μπορούν να υπαχθούν όλες οι ιδιωτικού δικαίου διαφορές, εφόσον τα μέρη έχουν την εξουσία να διαθέτουν το αντικείμενο της διαφοράς. Υπάρχουν υποθέσεις για τις οποίες δεν είναι δυνατή η προσφυγή στη διαμεσολάβηση και απαιτούν την έκδοση δικαστικής απόφασης. Ωστόσο, πληθώρα υποθέσεων μπορούν να επιλυθούν εξωδίκως καθότι η έκβασή τους απόκειται στην ελεύθερη βούληση των μερών και αυτές είναι περισσότερες απ’ όσες φανταζόμαστε. Ρωτήστε μας, περιγράψτε μας την υπόθεσή σας και μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε αν είναι δυνατή η υπαγωγή αυτής στη διαμεσολάβηση.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί με επιτυχία επί δεκαετίες στο εξωτερικό και συμβάλλει όχι μόνο στην ομαλότερη διευθέτηση των διαφορών, αλλά και στην αποσυμφόρηση των πινακίων των δικαστηρίων και κατά συνέπεια στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, που αυτή τη στιγμή πλήττεται καθοριστικά από τις αφόρητες καθυστερήσεις. Έστω και καθυστερημένα θεσμοθετήθηκε και στη χώρα μας και αν δώσουμε όλοι μια ευκαιρία στο θεσμό, θα διαπιστώσουμε ότι τα οφέλη είναι ανυπολόγιστα πολλά για όλους τους συμμετέχοντες. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα αυτονόητα, την αποφόρτιση των δικαστηρίων και τη συντομότερη επίλυση της διαφοράς, αλλά επιπλέον στο χαμηλότερο κόστος, τη δυνατότητα διάσωσης της σχέσης μεταξύ των μερών που με τους αιματηρούς δικαστικούς αγώνες σχεδόν αποκλείεται, και την εξεύρεση προσαρμοσμένης λύσης στις ανάγκες των μερών σε σχέση με την απόφαση που εκδίδει ένα τρίτο πρόσωπο, ο δικαστής, και η οποία συχνά εκπλήσσει τα διάδικα μέρη.

Εμπιστευθείτε τους ειδικά διαπιστευμένους διαμεσολαβητές που σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν και προσπαθούν, με τη συνδρομή και του νομικού σας παραστάτη, να φωτίσουν όλες τις πτυχές τις διαφοράς και να σας οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή λύση. Συχνά, μια τέτοια διαδικασία απαιτεί χρόνο και η διαδικασία της διαμεσολάβησης τον δίνει, κάτι που είναι αδύνατον στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Βρείτε το διαπιστευμένο διαμεσολαβητή που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας και πιστεύετε ότι μπορεί να συνδράμει με τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στη θετική έκβαση της δικής σας υπόθεσης. Το γραφείο μας είναι εδώ για να σας παράσχει διαπιστευμένες υπηρεσίες διαμεσολάβησης με όλα τα εχέγγυα της ισχύουσας νομοθεσίας, εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα.

Καλέστε μας τηλεφωνικά για να σας γνωρίσουμε καλύτερα το θεσμό της διαμεσολάβησης και να σας μιλήσουμε γι’ αυτά που θέλετε να μάθετε και που μέχρι σήμερα δε γνωρίζατε για το θαυμάσιο αυτό εναλλακτικό τρόπο επίλυσης διαφορών! Αξίζει να το προσπαθήσουμε όλοι.


Ευγενία Φωτοπούλου

Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί